28 aug 2023, Onze ruim 4,5 meter grootte bananenboom staat bijna in bloei met....jawel bananen!

17 jan 21, check ons nu op youtube : https://m.youtube.com/watch?v=IAWDWbidpT8

13 nov 20, er liggen weer genoeg Trachy zaden uit te komen.....binnenkort weer eieren in de stoof van de B.Vittatus en zijn wij de kelder aan het opknappen. Er komt een nieuwe waterval en nieuwe vloer (misschien nog iets dieper uitgraven de kelder haha

28 mei 2020, alweer een tijdje terug dan we iets gepost hebben hier. Inmiddels hebben wij onze bonsaiwand gereed en zijn we druk bezig met Metasequia's. De vijvers lopen goed en de dieren gaan perfect. De waterschildpadden zijn er beide uit en de sulcata's hebben hun eerste nacht buiten (buitenverblijf) doorgebracht.

09 feb 20, Lente komt eraan.......gelukkig! Ook al hebben we geen echte winter gehad een paar planten hebben door de vochtigheid icm met soms 1 a 2 graden nachtvorst toch het loodje gelegd. Veel planten komen na deze winter echter nog beter uit, ben dan ook benieuwd wat de Washingtonia (in pot) dit jaar gaat doen, hopelijk gaat hij de 180cm halen en zal ik van pot moeten wisselen anders zal hij veel wind vangen. De grote trachy staat inmiddels als een huis, heeft een stamhoogte van 3,10mtr en een totale hoogte van bijna 4mtr....hopelijk gaan we de 5mtr halen dit jaar! De kleine trachy heeft eerste een paar jaar wortels aangemaakt en begint nu pas echt te groeien, stamhoogte van 80cm en een totale hoogte van 1,40mtr.....hopelijk halen we de 2mtr dit jaar! De Phoenix gaat ook perfect maar helaas is de pot kapot gevallen door de wind. Ik heb de Maurellis verdeeld over de aanbouw en tuinhuis. Die in het tuinhuis begint nu te herstellen en die in de aanbouw gaat tegen de 1,40mtr hoogte aan (zal dus makkelijk 2mtr worden dit jaar). We zijn al aan het voorzaaien voor de moestuin. (pepers en koolrabi) Met de dieren gaat het goed, de wimpergekkos gaat het goed en de hydros en leguanen/basilisken en schildpadden ook! Ik verwacht de waterschildpadden over 2 a 3 weken weer wakker zullen worden en zonnestralen gaan opvangen! Met de ciclidenkweek en de sumatranen gaat het perfect. Wij willen de tuin dit jaar nog iets aanpassen en dan moet het goed zijn en mag alles zijn gang gaan. Taman Bali/Japan!!

groeten

10 feb 20, De storm Ciara heeft wat sporen achtergelaten in Nederland. Gelukkig bij ons geen schade enkel een omgevallen bloempot. Eergister zijn wij tevens begonnen met het houden van Wimpergekko's. De Hydro's doen het goed alsook de skink/basilisken etc.

De sulcata's zijn deze winter maar slechts 1,5 cm gegroeid in rugschild en zitten om 12,5/13cm. Hopelijk beginnen ze nu weer echt met groeien en gaan ze met ongeveer 15/16cm de nieuwe winter in. Ik zal in ieder geval hun deurtje in de plantenkas groter moeten maken.

17 jan 20, onderstaande Bonsai Pieris Jap. is ook te koop! Heb je interesse leg dan even contact via de contactpagina

17 dec 2019, Wij wensen alle lezers, bezoekers en geïnteresseerden van onze website fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar! Dat het nieuwe jaar weer veel mooie flora en fauna mag laten zien. 

23 nov 19, training plek hieronder afgemaakt met makiwara.

7 nov 19, het is bijna zover....duizende pageviews verder en ook al bijna 1000 bezoekers! Laat een berichtje achter --> duizendste bezoeker mag zich een trachycarpus zaailing of musa dwarf uitzoeken. Bedankt iedereen!

03 sep 2019, Gisteren kwamen wij thuis (terug uit het ziekenhuis) en wat vonden wij wederom.......eieren van de Vittatus. Zoals al eerder vermeld weten wij niet zeker of wij deze gaan uitbroeden, we hebben ze nu wel in een stoof liggen en als iemand interesse heeft dan broeden wij ze uit of men mag de eieren overnemen! Wij krijgen op jaarbasis teveel eieren van de Vittatus en Plumifrons (doe je niets aan) Met de planten gaat het goed en sommige zijn al gestopt met het harde groeien, onze palmboom die wij 7 jaar geleden als zaailing in de volle grond hebben gezet gaat als een speer met een stam van 2.80mtr en een totaalhoogte van > 3mtr. Een andere palm die nu 2 jaar in de volle grond staat begint nu pas echt te groeien en heeft een groei van ruim 10cm laten zien. De Washingtonia heeft pas 6 bladeren aangemaakt dit jaar en groeit wat minder snel nu maar ook dat komt wel weer goed.

23 aug 2019, We hebben dit jaar niet veel gekweekt aan palmbomen en hebben daarom nog maar een kleine 20 stuks over. Met de dieren gaat het goed al hebben we 1 Hydro apart zitten, deze at niet goed en gaan wij wat extra aandacht geven. Er zijn ook nog beestjes die eieren moeten leggen maar deze gooien we weg omdat er gewoonweg geen vraag naar is. (als je toch interesse hebt graag zsm reageren door bovenaan op de contactpagina te klikken)

01 juli 2019, Het is al enige weken droog waardoor wij vrijwel dagelijks aan het sproeien zijn (goed voor WML), planten doen het op zich goed maar het onkruid ook (als ik ergens allergisch voor ben haha) Met de dieren gaat het goed, de Sulcatas zitten nu al 2 weken dag en nacht buiten en dit zal ik straks ook zien bij het opmeten en wegen van de dieren....eten nu voornamelijk onkruid en de directe zon heeft ook zijn voordelen. De beestjes in de kelder maken het goed en ook het aquarium en schildpadden buiten.

05 jun 2019, Afgelopen week heeft Peter superwerk geleverd en wederom een stukje betegeld achterom. Nu begint het laatste stukje van de tuin ook af te raken pffff. De planten doen het goed en zelfs de Maurelli heeft het overleeft met maakt nu zijn 2e blad aan! De bananen gaan goed en er komen als pups. Verder heb ik nog een kleine 20 fortuneis staan die weg mogen.

Met de dieren gaat het goed al is het toch veel werk. We hebben 2 grote terrariums draaien, 1 groot aquarium, 1 omgebouwde kelder, 3 vijvers...enz

Hieronder alvast een nieuwe foto:

 

16 apr 2019, In de tuin gaat het goed en kunnen we langzaam spreken van 'werkbaar en genietbaar'weer. De moestuin is inmiddels gestart en hierin staan al wortels en koolrabi en de rest staat nog in voorzaaipotjes binnen (tomaten-bonen). 2 weken geleden hebben wij van Hans een paar jonge Coffea Arabica planten mogen ontvangen --> dit word koffie a la ons haha.

Met de dieren gaat het goed, schildpadden zijn uit de winterslaap en beginnen rond te zwemmen en onze Basilisk moet weer eieren leggen (deze gooien we weg). De Hydro's groeien goed en beginnen al lekker eigenaardig te worden. De vele soorten garnalen groeien als gekken in allerlei kleuren. Verder hebben we 1 Japanse koi toegevoegd een Sanke van ongeveer 12cm.

Voor de mensen die nog interesse hebben in Trachycarpus en/of de eieren van de basilisk laat even een berichtje achter!

groeten

23 jan 2019, helaas is de winter ingevallen.....tuin kleurt wit, lichtslang is aan, en de echte koukleumen staan in de schuur. Ik had heel even de hoop dat het een warme winter zou winter maar met nachttemperaturen van -8 is dat natuurlijk niet echt warm te noemen. Met de dieren gaat het goed al zakt in de aanbouw het terrarium wel naar 18 graden snachts (kan wel maar liever geen wekenlang). De Berberskink van Yvan is langzaam uit zijn winterrust aan het komen en begint te eten. Verder hebben de 2 haaien het niet overleefd in het aquarium van Ryan ondanks de overgang naar bloedwormen. Hieronder nog een foto van de tuin;

07 jan 2019, Allereerst wensen wij iedereen een goed 2019 toe! Hieronder een gemaakt hekje, de buis word nog vervangen door Bamboe. In totaal komen 3 hekjes rondom de beekloop te staan. Dit zal ook voor Lauren straks iets meer tegenstand bieden bij het betreden van de beekloop haha. Verder samen met Ryan flink wat bloemen gezaaid en hebben wij wat bloembollen in de tuin gezet oa onder de Trachycarpus. Met de dieren gaat het goed al blijven de Hydro's wat schuw (voornamelijk de Weberii) en moet onze B. Vittatus eieren leggen --> wij gaan ze niet meer uitbroeden dus wie zin en tijd heeft mag ze gratis komen ophalen zodra ze gelegd zijn.

03 dec 2018, Excuus dat wij al langere tijd niets meer gepost hebben. Dit komt voort uit het feit dat wij druk bezig zijn met werk/ onze Lauren (die eergister alweer een half jaar oud was) en natuurlijk de dieren en planten.

Inmiddels zijn er nog maar 3 Hydro's, helaas blijken de Weberii's toch minder sterk dan de Amboin variant. Verder gaat het goed met de dieren en hebben wij inmiddels 9 hagedissen in huis van 5 verschillende soorten. Hopelijk is onze zwarte leguaan drachtig (lijkt er wel op)

Van onze eieren die naar een familielid zijn gegaan om daar op school uitgebroed te worden zijn er 2 mooie diertjes uitgekomen. Ze maken het goed en zullen waarschijnlijk ook bij hun blijven wonen. Thijs en Sahiela...succes en veel plezier hiermee!

In de tuin hebben we veel pech gehad, nadat wij de vijver opnieuw hadden opgebouwd bleek deze toch ergens te lekken, hopelijk is dit nu ook opgelost en kunnen we binnenkort meer vissen erin zetten (zit nu een "testvisje" is). De planten genieten nog van het goede weer, al hebben we ook alweer een paar nachten vorst gehad. Ik heb enkel de bananen en ensetes naar binnen gehaald de rest wacht nog even....hopelijk gaat de winter snel weer voorbij!

Groeten

07 okt 2018, De winter staat voor de deur en dat merk je goed aan de nachttemperaturen, sommige exoten hebben hier wat moeite mee. In de tuin moet ik met de koivijver ietswat opnieuw proberen, dit omdat de kit van Pattex moeite met hechting heeft gehad helaas. Met de dieren gaat het redelijk, er zijn nog 4 hydro's over van de 5, helaas 1 Weberii heeft het opgegeven. Op de middelbare school gaan hopelijk over een paar weken wat eieren uitkomen tijdens de biologieles, deze eieren zitten in de stoof en doen doen het goed. Het zijn Basiliscus Vittatus eieren.

16 sept 2018, Langzaam vult de Koivijver zich, helaas krijg ik de Vortex niet helemaal perfect draaiend maar ook dat komt goed.

29 aug 2018, speciaal voor Wendy hieronder een foto van de schildpadden vijver buiten! Gr

20 aug 2018, Gisteren een legbak klaargezet voor de B. Vittatus. Onze sulcata's maken elke dag een rondje in de tuin en de tuin nadert zijn einde.....alleen de koivijver nog, helaas breken mijn hersenen hier steeds op haha maar de EPDM folie (in zak) wordt besteld en ook dit moet ergens komende tijd klaar zijn. Als mensen een bezichtiging willen in de tuin dan is dat uiteraard op afspraak mogelijk.

2 juli 2018, Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Arjan Kassenberg en Frans Tielen zijn overleden. Beide een groot verlies in de reptielenwereld. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Veel sterkte !

23 mrt 2018, Bijna een maand niets meer gepubliceerd.., maar dat komt door dat geweldige mooie weer die we gehad hebben. We hebben dus niets kunnen doen in de tuin. Vandaag eind van de dag wordt nogmaals 300kg steentje gehaald. 3 stapstenen komen morgen en dan zijn we weer een stuk vooruit! In de kelder zijn we bezig met steenstrips tegen de muur en na een paar weken kunnen hier de schildpadden bij haha. Hopelijk komende tijd mooier weer zodat we weer eens iets kunnen doen. Over pakweg 3 weken komt de GAZEBO joehoe!! kan niet wachten. Groeten

23 feb 2018, Hij staat welliswaar nog in Indonesië maar .... he's coming baby! he's coming! komende week gaat hij de boot op en zal rond de 2de week van april 2018 aankomen in Antwerpen.

26 jan 2018, Allang niets meer gepost (druk met werk en thuis) maar de vorderingen beginnen wel zichtbaar te worden in de tuin. Het is al en uurtje langer licht waardoor er ook na het werk nog iets gedaan kan worden. Gisteravond een bamboepaal omgetoverd tot een plankje/huisje voor verlichting. Dieren gaan uitstekend! al is Dipso wel inmiddels overleden helaas. Ensete en bananen groeien goed, alsook de Adenium. Ik heb de Adenium proberen te stekken....word dus vervolgt!

05 jan 2018, Allereerst willen we iedereen het beste wensen voor 2018! Dat het maar een mooi, warm en groen jaar mag worden hahaha. Inmiddels regent het al bijna een maand vrijwel aan 1 stuk, langer dan 1 of 2 uren droog is het niet meer geweest, grond is verzadigd. In de tuin gisteravond nog wat stenen rondom een plant geplaatst en 10 januari komt weer een lichting carrara stenen (400kg) 4 stapstenen met chinese jaargetijden in de tuin geplaatst en een stukje gemetseld. Van mij mag het droger worden en evt iets in temperatuur oplopen zodat ik verder kan. Met de dieren gaat het op zich wel goed al is de Dipsosaurus ziek, zwak en zit nu in een aparte terrarium. We zien wel of hij dit overleefd (we doen ons best)

23 nov 2017, op de pagina "onze tuin met exoten" staat de laatste nieuwe tuin foto. Het wordt langzaam kouder en soms is er al vorst aan de grond. Onze verbouwingen in de tuin zijn nog niet helemaal afgelopen, komende week nogmaals 400kg aan witte steentjes en er komen nog wat stapstenen. Hierna verwacht ik een totale weersomslag en zal het niets meer worden in de tuin. Met de dieren gaat het goed en er zijn jonge Basiliscus Vittatus geboren in de klas. Deze dieren blijven daar nog 2 weken en komen dan richting huis. WIE INTERESSE HEEFT MAG EVEN CONTACT OPNEMEN! Verder gaan de dieren langzaam hun winter in.

17 okt 2017, inmiddels liggen er wat meer carrara steentjes en is de beekloop iets meer aangeplant. Worteldoek in het grotere gedeelte ligt ook te wachten op zijn stenige vulling. Met de dieren gaat het goed en gaan er volgende week eieren naar een basisschool ter educatie. Kinderen moeten dan de temperatuur en rlv bijhouden alsook de groei en kleur. Komend weekend weer wat foto's......

29 sep 2017, ik zie net dat we al lang geen update meer hebben gedaan, waarschijnlijk komt dit doordat er helaas weinig animo is voor onze site en kennis (snik snik) maar toch een kleine update. We zijn flink bezig in de tuin, hebben een groot beeld geplaats vanwaar de beekloop gaat starten. Ik hoop dit weekend klaar te zijn met graven en dan kunnen we de linkerkant van de tuin ver afmaken. Zolang de vorst niet invalt kunnen we nog redelijk wat doen gelukkig. De tuin heeft inmiddels ook de vulling linksachter gekregen en zijn daar ook de chinese stapstenen geplaatst. Ik hoop echt over een kleine 8/9 maanden totaal klaar te zijn maar buiten veel werk kost het helaas ook veel geld! Er zijn evt nog wat kleine palmbomen beschikbaar voor de winterstalling. Deze week zijn ook 8 eieren van de Basilisk gelegd en liggen in de stoof, hopelijk loopt het nu beter af dan het laatste legsel. Binnenkort meer en dan met......jawel foto's!

04 aug 2017, Wij zijn mede door de bouw van onze tuin (combi tussen tropisch en japans) geinspireerd geraakt door bonsai en ook door Adenium (woestijnroos) we gaan kijken wat we hiermee kunnen en proberen jullie op de hoogte te houden!

31 juli 2017, inderdaad beginnen de eieren te schimmelen en gaan ze zo weg......helaas. Wordt vervolgd!

29 juli 2017, Afgelopen week heeft onze Basiliscus Vittatus 7 eieren gelegd. Het is het eerste legsel dus verwacht er niet veel van helaas want er is maar weinig nakweek hiervan te vinden.....de meeste zijn wildvang. Vandaag ook nog een legsel van de Plumifrons...9eieren dus de stoof is even vol haha

30 Juni 2017, Tuinverbouwing is in volle gang....het ziet er sip en woestijnachtig uit maar dat geeft niet. We kunnen bijna gaan opbouwen. Vijver uitgegraven en hopelijk dit weekend betonvloer storten!

 

23 April 2017, zoalsbeloofd hieronder wat foto's van onze tuin zoals deze staat te wachten op de verbouwing! Sommige planten schreeuwen om een plaats in de tuin maar moeten nog even geduld hebben haha. Inmiddels bereikt onze grote Palm (trachy) uit eigen zaad na 7,5 jaar bijna de 2 mtr, ongelofelijk wat een groei!

20 April 2017, Eergisteren de planten weer wat afgedekt tegen de nachtvorst en dan met name de moestuin. De tuin is verder echt 1 grote zooi momenteel dat komt voornamelijk omdat men de schuttingen komen plaatsen op 5 Mei en dan moet alles klaar zijn. Daarna ga ik langzaam beginnen met het leegmaken van de tuin en evt het afzetten van de vijver. We verwachten ook weer wat eieren binnenkort van de dieren. Inmiddels zijn er veel Washingtonia's uitgekomen die wijzelf hebben meegebracht uit Mexico. Ik zal ergens deze week nieuwe foto's plaatsen van alles.......druk druk druk GR

12 April 2017, Gelukkig musa en ensete weer te groeien, ivm een nieuwe schutting ligt de tuin momenteel nogal op een hoop. Dieren gaan goed!

15 Maart 2017, Ik schrok toen ik zag dat ik al meer dan een maand geen update meer geplaats had. Inmiddels staan de bananen bomen en onze Ensete weer buiten. De Trachycarpussen hebben het uitstekend gedaan deze winter in de volle grond. Het middelste terras is inmiddels verwijderd en gaan we langzaam plaats maken voor een ietswat speelse tuin met veel waterpartijen. Iemand nog interesse in een druivenstruik of kiwi dan stuur mij even een berichtje! Met de reptielen gaat het redelijk, Lilo is wat traag en rustig deze winterperiode hopelijk komt dat komende tijd goed.

03 Feb 2017, Vorige week (na een dikke week vorst) weer de palmen vrij gemaakt van alle bescherming. Palmen zien er allemaal nog perfect uit. Onze Ensete  heeft inmiddels ruim de 120cm overschreden en zal een echte boom worden dit jaar. Ik kan niet wachten tot het voorjaar. In de tuin zullen een paar grote aanpassingen moeten gaan doen dit jaar maar ook dit lijkt me een geweldige klus! Deze week is er weer een Plumi aan het graven dus ik hoop dat er dit weekend nog eieren gelegd worden.

18 Jan 2017, Helaas was ik te vroeg met juichen en heeft inmiddels de winter zich gemeld, na enkele dagen beetjes sneeuw is het nu met name in de nachten flinken aan het vriezen (-8) en blijft het ook overdag dicht bij het vriespunt. De Ensete is inmiddels verlost van zijn bladluisprobleem en blijft hij maar groeien. De 2 cocosnoot palmen laten helaas zien dat het toch echt palmen zijn voor in warme landen met een hoge luchtvochtigheid, hier in Nederland (zelfs binnen) zijn deze bijna niet te verzorgen. Er is nog maar 1 Basiliscus Plumifrons over van het nestje en wachten wij op een nieuw legsel (tevens laatste) en misschien zelfs binnenkort van een andere hagedissensoort maar daarover binnenkort meer. Ik ga in het stukje aanbod nog een stukje plaatsen over waar overal inmiddels al onze palmen "wonen" die wij zelf hebben gekweekt afgelopen jaren. gr

19 Dec 2016, Bijna Kerst en 2017 maar wat ben ik blij dat de winter zich tot heden niet heeft laten zien. Ja er zijn een paar nachten geweest onder 0 maar ja als het dan weer snel overdag stijgt naar mooie temperaturen, niets aan het handje. Op zolder gisteren weer een paar extra Trachy's neergezet en schijnbaar heeft de Ensete iets van bladluis. Met de dieren gaat het goed en hebben we nog wat nakweek plumifrons te koop. Ik verwacht ergens deze week ook nog nieuwe eieren die dan ergens rond begin Maart 2017 moeten uitkomen.

14 Nov 2016, Op aandringen van mijn vrouw (en ja ze had gelijk) heb ik toch ook de grotere palmen inmiddels binnen gezet op 1 na. Gelukkig want vanacht was het toch -2 en misschien net te koud voor Rhapsis. De Rhapsis hebben wij vorig week helemaal uit elkaar gehaald en de geode delen opnieuw voorzien van verse grond. Met de Plumifrons gaat het goed en 1 heeft al een nieuw huisje gevonden, nog 3 te gaan. De Plumifrons zullen binnenkort weer nieuwe eieren leggen maar afhankelijk van de aantallen zullen wij deze misschien niet allemaal meer uitbroeden. Ik zal in de loop van de week nieuwe foto's maken van zowel de tuin als de dieren. groeten

20 Okt 2016, Gisteren bij het thuiskomen was er al 1 plumifrons uit het nest, de ander hebben wij moeten helpen. Het ei was namelijk op meerdere plekken gescheurt maar kwam er niet doorheen. Rond 22.00 begin een derde te scheuren en ook dit beestje is geboren rond 23.00. De palmen gaan goed, we hebben veel op zolder staan maar deze moet ik niet vergeten water te geven. Afgelopen weekend nog 2 mangrove opgehaald maar deze blijken moeite te hebben met de luchtvochtigheid in huis dus is het maar de vraag of ze overleven. groeten

12 Okt 2015, Langzaam de tuin winterklaar aan het maken want volgens mijn vrouwtje (en die heeft wel vaker gelijk) valt de winter straks ineens in. Kleine palmen naar de zolder (75stuks ofzo) samen met Ensete M. De rest staat bij de achterdeur te wachten zoals de grote palmen (washingtonia/trachycarpus/Phoenix) en Musa dwarf. Zaailingen in de aanbouw groeien goed en en zijn al zeker 15 fortunei's te zien. Met de reptielen gaat het goed, verwacht eerst nog een paar eieren van Plumi's en hoogstwaarschijnlijk komen er nog eieren uit deze week. Drukke weken voor de boeg dus!!

20 Sep. 2016, Gisteren 1 ei (B. Plumifrons) apart in een bakje gedaan omdat deze tekenen had van schimmel en een beetje ingedeukt was. Dit wil ik natuurlijk niet overbrengen op de goede eieren. Momenteel liggen ze al een kleine 31/32 dagen in de stoof en zitten we dus op of over de helft heen. We wachten ook op een nieuw legsel welke in verwacht over een week of 3 (dus hopelijk kruist zich dit mooi zodat wij niet 2 broedstoven hebben aan staan. Er zijn vele palmen verkrijgbaar bij ons i.v.m. de winteropruiming. Dit jaar gaan we een tent plaatsen en hiervan alle zijden dicht maken en een lichtslang en warmtekabel hierin verwerken, hopelijk houden we het vorstvrij of minimaliseren we de vorst. Welke planten hierin komen moeten we nog bedenken want ik wil dat niet meer riskeren met bv de Rhapsis.

4 Sep. 2016, Vandaag weer een beeld in de tuin erbij gezet, namelijk een 2de Japanse krijger. Er zijn weer veel canna zaden en junge trachy's verkrijgbaar....dieren doen het goed en momenteel liggen 8 eieren al 15 dagen in de broesstoof.

11 Juli 2016, Zaden van diverse Canna's verkrijgbaar, rode bloem-rood/gele bloem, groen of rood blad....stuur ons een e-mail!

11 Juli 2016, Eergisteren onze voortuin aangepast en hierop 3 vierkante potten geplaats met o.a. Yucca Rostrata. Ik zal binnenkort wat foto's plaatsen hiervan. Rhapsis groeit vrij traag en de gedachte gaan uit naar het maken van een nieuwe tuin.

25 Juni 2016, weer diverse zaailingen beschikbaar, waaronder Phoenix-washingtonia-trachycarpus !!

03 Juni 2016, Lang niets ge-update.....helaas door drukte etc is er weinig van terecht gekomen. Wel kan ik vermelden dat Leonie alle moeite heft genomen om alle palmpjes uit elkaar te halen met wat water (dank je schat) want ik had ze al opgegeven of beter gezegd wilde mij eigenlijk de moeite niet meer nemen. Er staan dus nu weer enkele Washingtonia's en Phoenixen. Met de reptielen gaat het goed en we zijn stiekem aan het uitbreiden hahaha dat houdt kort in dat ik steeds meer wil maar eerlijk is eerlijk het kan niet allemaal. Overigens heft de tuin en alle planten daarin het afgelopen dagen zwaar gehad, er is teveel regen gevallen waardoor de planten letterlijk drijven of verzopen zijn. Hopelijk komt alles weer op komende dagen. Onze Rapsis is er inmiddels weer bovenop gekomen.

12 April 2016, moestuin verloopt tot nu toe nog goed, opkomst is ook mooi. Hopelijk krijgen we dit jaar minder last van slacken want ik weer niet meer hoe we ze weg moeten krijgen.....we hebben vorig jaar vanalles geprobeert maar zonder resultaat. Ik zal binnenkort weer eens een foto maken en die plaatsen hier op onze site. De palmen in de tuin gaan goed en komen langzaam weer tot hun recht helaas heeft 1 schutting het begeven en zullen we iets nieuws moeten plaatsen. In de toekomst misschien wel met bamboeschutting maar helaas hebben wij de Lotto nog niet gewonnen.

03 Mrt 2016, Vergeten te vermelden dat we ook weer bezig zijn om ook dit jaar te kunnen genieten van een moestuin met oa Paprika/ koolrabi/ spaanse peper/ druiven/ tomaten/ aardbeien/ bonen enz enz....

03 Mrt 2016, Gisteren weer wat palmen omgepoot naar grotere potten, helaas lijkt het alsof we heel veel palmen verloren hebben, gelukkig allemaal stekjes/ zaailingen van maximaal 1 jaar. De grote Phoenix Canariensis heft de gehele winter in pot buiten gestaan.....geweldig deze palm is dus sterker dan ik dacht. Voor mensen die nog interesse hebben in zaailingen...we hebben er nog een paar staan!

28 Jan 2016, Dit jaar ga ik proberen om te Rhapsis Ex. te stekken, dat wil zeggen ALS deze palm de winter buiten heeft overleeft.

27 Jan 2016, klinkt heel raar maar hopelijk zit de winter erop haha. We hebben weer wat Washingtonia boven de grond, de slaapbomen laten net als vorig jaar weer op zich wachten. De gezaaide flessenpalm laat nog geen groei zien. Ik hoop ook dat die paar dagen Vorst weinig tot geen schade heeft aangericht in de tuin.

24 Dec 2015, Aan de ene kant goed dat het vriezen en kou uitblijft maar oh oh wat zullen we een ongedierte/ insecten hebben in het voorjaar.....dus als het aan mij ligt mag het nog een paar dagen/weken wat kouder worden. De meeste palmen staan nog lekker buiten. Met de reptielen gaat het allemaal wel goed al hebben we tijdelijk 1 bak moeten verplaatsen naar de keuken ivm de ondervloer. Wij wensen u allen fijne dagen toe en een spetterend uiteinde!

23 Nov 2015, Helaas (aan de andere kant ook weer goed) is het nu al een paar nachten koud met -2 tot -4 aan de grond. Ik heb inmiddels in het grote terrarium de thermostaat 2 graden verhoogd voor de algemene temp (dus ook in de nacht).

17 Nov 2015, De winter laat gelukkig nog even op zich wachten en van ons mag dat zo blijven. Er staan inmiddels wel al wat planten binnen maar het meeste staat nog buiten. Er zijn ook alweer nieuwe zaden de grond in gegaan en wacht ik vol smak op de flessenpalm. Voor de mensen die nog interesse hebben in wat zaden van de Canna Brasiliensis....we hebben er nog genoeg!

22 Sep 2015, Langzaam gaan we weer de winter tegenmoet, veel gebeurt in de tuin, diverse zaden zijn opgekomen en hebben we weer een overvloed aan zaailingen van palmen. Alles heeft een groeispeurt gekregen in de tuin en we verheugen ons nu al op het voorjaar. Volgende maand zullen we beginnen aan de opslag en verpakken van wat planten. Hebben jullie nog interesse in wat zaailingen neem dan even contact op!

16 April, 2015, Onze nieuwe vijver krijgt vorm en ik zal binnenkort wat foto's plaatsen. De schildpadden en de leguaan genoten gisteren van het mooie weer. Inmiddels zijn er veel palmen al omgepot en hebben we ongeveer 250 stuks beschikbaar, laat een reactie achter of neem contact op bij interesse!!

08 April 2015, jammer genoeg is gisteren onze hydro overleden en hebben we hier flink verdriet van.......vwb de palmen gaat het super en blijven er zaailingen opkomen man man man waar moeten we ermee heen!!

 

 

 

 

Groene Wateragaam eieren, niet bevrucht.

02 April 2015, Helaas is onze Hydro wat ziek en is hij in behandeling, hopen dat hij er weer bovenop komt!! Met de uitkomst van de palmen gaat het super, geen idee waar we ze allemaal kwijt moeten :)

14 Maart 2015, Na een lekkere 2 weken Bali weer terug, opkomst ongeveer 40 washingtonia's en wat Canna's

 

5 Febr 2015, inmiddels liggen er weer 100/120 zaden in de bakjes om uit te komen, wij zijn reuze benieuwd naar het resultaat. Wel moeten we langzaam hopen op wat warmer weer zodat de grotere palmen hun weg naar de tuin kunnen vinden want onze aanbouw is bijna een jungle.

29 Jan 2015, vandaag even bij de zaden gekeken en er komen al Canna's op.......

17 Jan 2015, vandaag hebben we zaden van de Washingtonia Robusta in de week gezet, een tiental zaden van de Canna Brasiliensis, en 5 zaden van de Lecaena Leucocephala, heel benieuwd hoe het kweekproces zal verlopen.

 

Canna Brasiliensis

Leucaena Leucocephala

12 Jan 2015, de hydrosaurus eieren van 20 dec 2014 hebben we helaas weg gedaan omdat de eieren volledig uit vorm waren geraakt, en her en der begon er schimmel te vormen, hopelijk de volgende keer dat we meer succes zullen hebben.

28 Dec 2014, helaas kwam ik er vandaag (bij toeval) achter dat onze lichtslang welke om diverse palmen gedraait zit niet meer werkt. Dit kan voor bv de Washingtonia grote nadelige gevolgen hebben.

20 Dec 2014, vandaag heeft onze Hydrosaurus 7 eieren gelegd. Hopelijk bevrucht en zien we na pakweg 65/70 dagen kopjes uit de eieren.

 

 

Momenteel zijn ivm winter al wat zaailingen verspreid over de ruimtes binnen. Hopend op een zachte winter zodat alles snel weer buiten staat.